Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Τα παράπονα γεωργών φέρνουν άμεση αυτοψία στους αγροτικούς δρόμους του Δρυμού

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εταιρεία που εγκαθιστά φωτοβολταϊκά δεν προχωρά στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Διευκρινίσεις έδωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από γεωργούς στον Δρυμό, όπου εταιρεία η οποία εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας όπως οφείλει.

Μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι η εταιρεία ενεργεί με όσα ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

«Η έκδοση άδειας εκσκαφής ακολούθησε το νόμιμο τύπο και την ισχύουσα διαδικασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξέδωσε άδεια εκσκαφής στην εταιρεία που υπέβαλε το σχετικό αίτημα με βάση όσα υπαγορεύονται από το νόμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία την επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης των οδών όπου πραγματοποιούνται σκαπτικές εργασίες κάνει μηχανικός της εταιρείας. Στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία για μη ορθή εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης ο Δήμος προχωρά σε αυτοψία», αναφέρει ο δήμος Ωραιοκάστρου και προσθέτει:

«Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου με αφορμή την καταγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού για μη ορθή αποκατάσταση των οδών προχωρά με εντολή του Δημάρχου Ωραιοκάστρου σε επείγουσα αυτοψία του οδικού δικτύου και εφόσον διαπιστωθούν παραλείψεις ή παρατυπίες θα ζητήσει από την εταιρεία να συμμορφωθεί. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση της εταιρείας ο Δήμος θα ενεργήσει όπως ορίζει ο νόμος, που προβλέπει ακόμη και ανάκληση της άδειας εκσκαφής. Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υποστηρίζει την ανάπτυξη της «πράσινης ενέργειας», δεν κάνει όμως εκπτώσεις όσον αφορά στα δικαιώματα των Δημοτών του».