Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Την επέκταση των σχολικών γευμάτων ζητούν οι γονείς των δημοτικών

Οι γονείς και κηδεμόνες των δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου ζητούν την επέκταση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» στα σχολεία των παιδιών τους.

Την επέκταση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου -εκτός από το 1ο Δημοτικό που ήδη επεκτάθηκε το πρόγραμμα- ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών του μητροπολιτικού δήμου Ωραιοκάστρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αναφέρουν πως «τα μέτρα για το παιδί πρέπει να είναι οριζόντια και να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές», ενώ τονίζουν ότι «η υγιεινή μεσογειακή διατροφή και ένα ζεστό γεύμα είναι δικαίωμα όλων των μαθητών του Δήμου μας ανεξαρτήτως εισοδήματος των γονιών τους»

Παράλληλα επισημαίνουν ότι πρέπει να εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών προκειμένου να δεχτούν αυτό το γεύμα και αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να είναι όπου είναι δυνατόν από τραπεζοκόμους σε σχολεία και όχι από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα σχολεία οπού κατατέθηκε το σχετικό αίτημα είναι το 2ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, 3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, 4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, 1ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου και 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου.

Καταλήγοντας οι γονείς και οι κηδεμόνες των σχολείων του Ωραιοκάστρου καλούν τον δήμο Ωραιοκάστρου να «συνεχίσει τις ανάλογες ενέργειες που έχει ήδη κάνει και την πίεση προς τους αρμοδίους φορείς, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος και η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία του δήμου».