Skip to main content

Ωραιόπουλος: Πολιτικές για πόλη και περιβάλλον στον δ. Νεάπολης-Συκεών

Η δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον» διοργάνωσε σχετική εκδήλωση, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Νεάπολης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον» με εισηγητές, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, τον υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Λάζαρο Ωραιόπουλο και τον Ξενοφώντα Ζήση εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης Οικολογίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης Συκεών με θέμα «Νέες πολιτικές για την πόλη και το περιβάλλον».

Πολίτες που παραευρέθηκαν στο παλιό δημαρχείο Νεάπολης άκουσαν τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου Νεάπολης -Συκεών και τη δυνατότητα μετατροπής του δήμου σε μια «Έξυπνη Πόλη» με «Βιώσιμη Ανάπτυξη», επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

«Για το περιβάλλον και για τον δήμο πρέπει να μιλάμε κάθε μέρα» τόνισε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσθέτοντας πως «το 2020 θα αρχίσουμε να συζητάμε για πρόστιμα ανακύκλωσης όπως το 2015 μιλούσαμε για παράνομες χωματερές». Υπογράμμισε ότι σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης η απόδοση της ανακύκλωσης δεν ξεπερνά το 10% την ώρα που στα γκάλοπ φαίνεται ότι το 99% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ, ανέπτυξε τα νομοσχέδια του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δήμων και τόνισε ότι ο «Κλεισθένης» μπορεί να γίνει σύμμαχος στα σχέδια αστικής κινητικότητας.



«Ο δήμος Νεάπολης Συκεών ενεργειακά ανήκει στη δεκαετία του 1990. Η διαχείριση απορριμμάτων στον δήμο μας έχει μείνει πολύ πίσω και χρειάζεται να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να πετύχουμε μια σειρά παρεμβάσεων που θα καταστήσουν τον δήμο μας έξυπνο και παράλληλα θα γίνει εφικτό να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα μέσα σε μια θητεία και όχι σε 25 χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε τη Νεάπολη, τις Συκιές, τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο οικισμούς περιβαλλοντικά πρότυπα. Είμαστε νέοι άνθρωποι και στόχος μας είναι να γυρίσουμε σελίδα, να φύγουμε από το παρελθόν και να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Ωραιόπουλος.

«Είναι ανάγκη αλλαγής στη διαχείριση της ζωής μας ώστε κάθε μέτρο να μη σκοντάφτει πάνω σε αναχρονιστικές νοοτροπίες και λανθασμένες συνήθειες», τόνισε ο κ. Ζήσης εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Οικολογίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης Συκεών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» και πλήθος κόσμου.