Skip to main content

Ώρες αγωνίας για τους δύο δύτες στην Κάρπαθο - Βούτηξαν εντός σπηλιάς

Οι δύο άνδρες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων

Συνεχίζονται, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο δυτών 60 και 35 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, αντίστοιχα, οι οποίοι αγνοούνται στην Κάρπαθο.

Οι δύο άνδρες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων και έκτοτε αγνοούνται.

Μαζί τους ήταν και τρίτος δύτης,  τσεχικής καταγωγής, ο οποίος λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ από ξηράς έρευνα διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, για να επιχειρήσει για τον εντοπισμό των δυτών. το πρωί της Κυριακής.