Skip to main content

Ορφανός: Αναρωτιέμαι αν ζούμε στην ίδια πόλη με τον κ. Ζέρβα

Αιχμές κατά της διοίκησης άφησε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» μετά τον απολογισμό που έγινε χθες.

«Δεν θα ασκούσα κριτική στον δήμαρχο, αν με τον έντυπο απολογισμό που μας μοίρασαν και με τις ομιλίες τους Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, δεν προσπαθούσαν χθες να μας πείσουν ότι σε τέσσερεις μήνες έκαναν θαύματα. Τους άκουγα και αναρωτιόμουν αν ζούμε στην ίδια πόλη…», επισήμανε ο Γιώργος Ορφανός, σχολιάζοντας τον απολογισμό της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο πρώην βουλευτής και νυν επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», «κανείς δεν αναιρεί προσπάθειες που γίνονται. Όμως σε τέσσερεις μήνες δεν μπορεί μια προσπάθεια να έχει τα αποτελέσματα που θέλουν να μας πουν. Γίνεται μια προσπάθεια στην καθαριότητα. Το δέχομαι. Πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Όχι δεν το πέτυχαν. Μπορεί και εύχομαι να το πετύχουν σε μερικούς μήνες. Και γενικά αυτό που είπα είναι πως ο Δήμαρχος ξεκίνησε λανθασμένα. Αντί να συνεργαστεί με παρατάξεις και να κάνει μια συμπαγή ομάδα, ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να λεηλατεί τις άλλες παρατάξεις παίρνοντας πρόσωπα, με όρους συναλλαγής. Πολιτικής συναλλαγής.»

Για τον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Νίκης, ο κ. Ορφανός σημείωσε πως «κι εμείς είχαμε πρόγραμμα για δράσεις που θα ενίσχυαν τη χρήση του ποδηλάτου στη ζωή μας στην πόλη. Δράσεις όμως μελετημένες. Δεν μπορώ να δεχτώ ως μηχανικός, με δήμαρχο μηχανικό, ότι χωρίς να μελετήσω τις επιπτώσεις αυτής της λύσης στο κυκλοφοριακό της πόλης, θα το εφαρμόσω ως τον Νοέμβριο κι αν μου βγει, μου βγήκε. Δεν είναι πρόταση αυτή. Δεν το θεωρώ λογικό. Αν δεν κάνουμε μια προετοιμασία σε ισχυρό βαθμό, στο 70% - 80% του αποτελέσματος,  εκ των προτέρων το υποσκάπτουμε. Κι αν το κάνεις την εποχή που δεν έχεις κίνηση, δεν καταλαβαίνεις τις επιπτώσεις. Αυτές θα τις καταλάβουμε το φθινόπωρο.»

Τέλος ο κ. Ορφανός αναφερόμενος στο έργο του Μετρό εξέφρασε φόβο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος μετά και την κατάθεση των σχετικών προσφυγών στο ΣτΕ:

«Ασφαλώς το φοβάμαι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να κληθούν να επιστρέψουν 700-800 εκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε. για ένα έργο που δεν έχουμε δει. Και θα φταίνε όλοι μαζί, όποια στάση κι αν έχουν στο θέμα του Σταθμού Βενιζέλου.»