Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΟΡΦΑΝΟΣ: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε, άκουσε και συντάχθηκε τα αιτήματα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης.

Τα αιτήματα και τις προτάσεις της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΑΘ) άκουσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της διοίκησής της.
 
Ο πρόεδρος, Κώστας Χαϊδούτης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΙΑΘ ζήτησαν από τον κ. Ορφανό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να συμβάλλει στην προσπάθειά τους για μετατροπή του ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση σε δημοτικό τέλος, με προκαθορισμένο πλαίσιο φορολογικού συντελεστή και χωρίς επιβολή συμπληρωματικού φόρου, στην αλλαγή της νομοθεσίας για το κτηματολόγιο, με σκοπό την περιέλευση των αδήλωτων ακινήτων στους Δήμους αντί στο Δημόσιο και στη δημιουργία προγράμματος «Κοινωνικής Κατοικίας», με αξιοποίηση των αδήλωτων στο κτηματολόγιο ακινήτων.
 
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζήτησαν να υπάρχει προθεσμία οικειοθελούς δήλωσης ή λήψη στοιχείων από τη βάση του ΤΕΕ χωρίς αναδρομική χρέωση από το 2013 για τα δημοτικά τέλη εμβαδών νομιμοποιημένων χώρων, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στην επαγγελματική χρήση, να υπάρξει οριστική απελευθέρωση των δεσμευμένων ακινήτων για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες της μη δήλωσης των ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος τούς ανέφερε ότι τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η πραγματοποίησή τους ισχυροποιεί τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
«Έχοντας σαφή γνώση της επιβάρυνσης που υφίσταται σήμερα η ιδιοκτησία στην Ελλάδα, δηλώνω κατηγορηματικά την ανοιχτή συμπαράστασή μου στα αιτήματα που αναφέρθηκαν και με πνεύμα συνεργασίας θα προχωρήσω στην επίλυση εκείνων που μπορεί να τελειώσει ο Δήμος. Δηλώνω κατηγορηματικά την πρόθεσή μου να συνταχθώ μαζί σας απέναντι στην κεντρική εξουσία», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ