Skip to main content

Ορφανός: Δεκάδες άτομα εμβολιάστηκαν και εκτός σειράς στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως υπάρχει κατάλογος περίπου 100 ατόμων, στους οποίους εντάσσονται εμβολιασμοί και εκτός σειράς.

«Εγώ έχω στο μυαλό μου ονόματα αλλά δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να βγάλεις προς τα έξω μια λίστα, η οποία σαφώς υπάρχει. Η επίκληση μιας λίστας είναι προσωπικά δεδομένα και δεν θα πέσω εγώ στην παγίδα να δώσω ονόματα. Θα ήταν το ίδιο λάθος που έκανε ο δήμαρχος».
 
Αυτά δήλωσε στον North 98,0 ο κ. Γιώργος Ορφανός, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” υποστηρίζοντας την ύπαρξη καταλόγου περίπου 100 ατόμων που εμβολιάστηκαν μέσω του δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνοντας και πρόσωπα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.

Ο κ. Ορφανός άλλωστε, απηύθυνε δημόσια ερώτημα προς τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, για το αν εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και αντιδήμαρχοι.

«Εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη λίστα έχει περιέλθει σε γνώση του κ. Ζέρβα.  Εκτίμηση κάνω, δεν ήμουν μπροστά. Εγώ το θέμα το έθεσα υπό μορφή ερωτήσεως και απάντηση δεν πήρα. Αφήνουν το πράγμα στον αέρα».

Μάλιστα, αντιπαραβάλοντας την ύπαρξη της εν λόγω λίστας που θα εκθέσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης για διαχείριση δύο μέτρων και σταθμών, με την υπόθεση που προκάλεσε την «καθαίρεση» του κ. Δρόσου Τσαβλή και της κ. Δήμητρας Ακριτίδου, ο κ. Ορφανός  σημείωσε ότι είναι προφανώς πολύ πιο επιλήψιμο ηθικά –τουλάχιστον- το πρώτο ζήτημα.

«Η μια περίπτωση αφορά σε όργανο το οποίο είναι εκτός δήμου (σ.σ. Το ίδρυμα “Αγ.Παντελεημων”) και η άλλη συνδέεται με όργανο που αφορά άμεσα στον δήμο».

Αναφερόμενος στην ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων και στο γεγονός ότι η διοίκηση καλείται να λειτουργήσει με οριακές πλειοψηφίες ή με στήριξη επί θεμάτων από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις όπως της κ. Νοτοπούλου και του κ. Ζαριανόπουλου, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε: «Οι εύκολες μέρες της διοίκησης Ζέρβα, πέρασαν. Θα υπάρχουν δυσκολίες. Θα πρέπει να μας πείθει και θα πρέπει να συνεργάζεται, γιατί μέχρι σήμερα η όλη πορεία ακόμα και αυτή καθεαυτή η σύνθεση της διοίκησης είναι με διάθεση αρπαγής. Δεν είναι με διάθεση συνεργασίας. Δεν φταίει η αντιπολίτευση αν το συμβούλιο δεν λειτουργεί καλά. Αυτό το οποίο πρόσφερε ως εικόνα είναι ότι χρειάζομαι έναν; Έρχομαι τον παίρνω από την τάδε παράταξη, του δίνω ένα αντάλλαγμα, μια θέση στη διοίκηση και όλα καλά. Δεν είναι όμως αυτή διαδικασία».