Skip to main content

Ορφανός κατά Ζέρβα: Ουσιαστικά εξαγόρασε δημοτικούς συμβούλους

Ο νέος δήμαρχος έχει φροντίσει να κάνει τακτικές διεμβολισμών, αντί να επιδιώξει την ενότητα, είπε ο επικεφαλής της «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον»

Ξεκίνησε λάθος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM. 

Ο κ. Ορφανός επισήμανε ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης «αντί να επιδιώξει την ενότητα, δημιουργώντας ισχυρές συμμαχίες, προτίμησε την εξαγορά συμβούλων, με αντάλλαγμα αντιδημαρχίες ή άλλες θέσεις που παραχώρησε σε δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων».

«Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι οι πρώτες κινήσεις του νέου δημάρχου με απογοήτευσαν. Αντί να φροντίσει να φτιαχτεί μια ισχυρή συμμαχία η οποία θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα οργανωμένα και να εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού της Θεσσαλονίκης, έχει φροντίσει να κάνει τακτικές διεμβολισμών, ουσιαστικά να εξαγοράζει στελέχη από τις επιμέρους παρατάξεις δίνοντάς τους αντίκρισμα την αντιδημαρχία ή την παρουσία τους σε κάποιο συμβούλιο», είπε ο κ. Ορφανός.

«Θα δούμε τις επόμενες κινήσεις του κ. Ζέρβα και της διοίκησής του, για να ασκήσουμε την κριτική μας για το έργο του», πρόσθεσε.

«Ο τρόπος με τον οποίον κινήθηκε είναι λάθος, όμως δεν θα τον κρίνουμε από αυτό, θα δούμε τις κινήσεις του το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως του είχα πει και εγώ, έχει ένα περιθώριο -αν και η πόλη δεν έχει- έτσι ώστε να περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις του σε ευρύτερο επίπεδο και μετά να κάνουμε και την κριτική», ανέφερε.