Skip to main content

Ορφανός: «Ο Πιλάβιος είναι ο φαινόμενος επικεφαλής της ΕΠΟ!»

Ο Γιώργος Ορφανός ήταν καυστικότατος σε δηλώσεις του για την ΕΠΟ και τον Σοφοκλή Πιλάβιο τον οποίο και χαρακτήρισε ως φαινόμενο επικεφαλή της Ομοσπονδίας!

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM Θεσσαλονίκης» φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμπεριφορά του Σοφοκλή Πιλάβιου τον οποίο χαρακτήρισε ως «φαινομενικό επικεφαλή» της ΕΠΟ! 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Για τη συμπεριφορά του Πιλάβιου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέναντι στους ανθρώπους του Τύπου που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ηρακλή:
 
«Η συμπεριφορά του αναδεικνύει ότι οι επικεφαλής του ποδοσφαίρου είναι μικρότεροι των πραγματικών περιστάσεων. Οι υπόλοιπες ομάδες φοβούνται να αντιδράσουν γιατί φοβούνται αυτούς που ελέγχουν την Ε.Π.Ο.. Εδώ και χρόνια είναι ίδιοι αυτοί που ελέγχουν την Ε.Π.Ο. Ο Πιλάβιος είναι ο φαινόμενος επικεφαλής. Αυτοί που ελέγχανε και τον Γκαγκάτση ελέγχουνε και τώρα. Δεν θέλω να πω ονόματα. Σε αυτή τη φάση δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω. Είναι το ίδιο καθεστώς που με έβλαψε και πολιτικά και μία από τις αιτίες που αποχώρησα».
 
Για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που έκρινε αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο: 
 
«Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν γίνονται αυτά. Ένα τριτοβάθμιο όργανο να ακυρώνεται από ένα δευτεροβάθμιο. Η ρίζα του κακού είναι η Ε.Π.Ο. Από το 1996 το φωνάζω, μέσα στη Βουλή, πάρτε τις ομιλίες μου. Λέει η Εφέσεων ότι κρίνω μη αρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν αναιρεί την απόφασή του άρα η Ε.Π.Ο. πρέπει να πει ότι ο Ηρακλής ανήκει στη Σούπερ Λίγκα».
 
Για την προσφυγή ομάδας ή φυσικού προσώπου στα πολιτικά δικαστήρια: 
 
«Από τις αρχές Μάιου, όταν είχαμε μαζευτεί σε ένα ξενοδοχείο της πόλης είχα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα και είχα πει ότι η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια είναι μία λύση. Το 2005 είχαν πάρει κάποιες αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. για κάποιες τροποποιήσεις που για να ισχύσουν έπρεπε να τις εγκρίνει και το Πρωτοδικείο. Στο Πρωτοδικείο όταν πήγανε, τις δέχτηκε όλες τις τροποποιήσεις εκτός από το να μην μπορεί κάποιος να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια γιατί είναι αντισυνταγματικό. Είναι μια απειλή που εκτοξεύεται στους πιο αδύναμους. Ο ΟΦΗ γιατί δεν υποβιβάστηκε αλλά αντιθέτως παίζει στη Σούπερ Λίγκα; Δυστυχώς, ο Ηρακλής εδώ και καιρό βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να τον εξουθενώσουν».