Skip to main content

Ορφανός: Θα αναδείξουμε την τεράστια δυναμική της Τούμπας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, κάνοντας αναφορά και στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Ως περιοχή πολύ γνωστή και με μεγάλη δυναμική, αλλά άγνωστη στους διοικούντες χαρακτήρισε την Τούμπα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε συνάντηση που είχε με κατοίκους της περιοχής.
 
«Η Τούμπα δρα, δημιουργεί, κερδίζει. Εμείς είμαστε εδώ, για να θυμίσουμε ότι με σχεδιασμό θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αλλάξουμε τη ζωή σας. Να τη βελτιώσουμε και να φέρουμε τα στοιχεία που θα δώσουν σε όλες και όλους τις ευκαιρίες για μια καλύτερη διαδρομή», σημείωσε ο κ. Ορφανός.
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόβλημα πλημμελούς καθαριότητας της Τούμπας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη λαϊκή αγορά, για την οποία είπε ότι αρκετές ώρες μετά τη λήξη λειτουργίας της παραμένει βρόμικη.
 
«Για εμάς είναι αυτονόητος ο καθαρισμός της περιοχής της λαϊκής αγοράς αμέσως μετά τη λήξη λειτουργίας της», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Όπως υποστήριξε, θα δώσει τεράστια δυναμική στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη.
 
«Πιστεύουμε ότι κάθε ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα τέτοιο γήπεδο, είναι υποχρέωση του δήμου να τη στηρίξει. Ως υφυπουργός Αθλητισμού επικεντρώθηκα στην ανακατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο του Άρη, βρήκαμε χώρο για το γήπεδο του Ηρακλή και κάναμε υποστυλώματα στη θύρα 4 του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Σχεδιάζουμε να αλλάξει η εικόνα της Θεσσαλονίκης στον αθλητικό χώρο. Θα βελτιώσουμε, για παράδειγμα, το γήπεδο της Μαλακοπής και τις εγκαταστάσεις του Γαλαξία κι έχουμε σχεδιασμό για τα κολυμβητήρια».

Κυκλοφοριακό - ασφάλεια

Ο κ. Ορφανός ανέφερε ακόμα ότι η παράταξή του «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» έχει έτοιμο σχέδιο, ώστε, όταν ολοκληρωθεί το μετρό, η Τούμπα αλλά και άλλες περιοχές που βρίσκονται εκτός της γραμμής του υπόγειου σιδηροδρόμου, να νοιώσουν ότι το έργο άλλαξε τη ζωή τους.
 
Τόνισε ακόμα ότι για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες και γι' αυτό σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συναντήσεις σε γειτονιές, ώστε να συζητηθεί, τι πρέπει να κάνει ο δήμος και τι οι πολίτες. Είπε ακόμα ότι σχεδιάζει να επιδοτήσει ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης από το πρόγραμμα ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε οι πολίτες να αφήνουν σε αυτούς τα αυτοκίνητά τους με χαμηλότερο αντίτιμο, αλλά και να αντιμετωπιστεί έτσι το πρόβλημα της διπλοστάθμευσης.
 
Για το θέμα της ασφάλειας διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξει καμία περιοχή χωρίς επαρκή φωτισμό και δε θα επιτρέψει να δημιουργηθούν γκέτο στη Θεσσαλονίκη. Υποστήριξε ακόμα ότι θα υπάρξει εντονότερη συνεργασία μεταξύ ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ θα διεκδικήσει περισσότερο προσωπικό για την τελευταία.
 
Τέλος, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι θα απαλλάσσονται τα πρώτα χρόνια από τα δημοτικά τέλη, όσοι προχωρούν στην ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων σε υποβαθμισμένες περιοχές.
 
«Θα διεκδικήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής για τη Θεσσαλονίκη. Θα στρέψουμε την κατεύθυνσή μας προς το Βορρά και την Ανατολή, όπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το σημαντικό ρόλο που είχε τρεις φορές στην ιστορία της. Η διαδρομή μου αποδεικνύει ότι ό,τι είπα, το έκανα», υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.