Skip to main content

Ορφανός: Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Ο Ζέρβας αγόρασε στελέχη μου(vid)

O Γιώργος Ορφανός επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης ή όχι.

Την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση τόνισε ότι οδηγήθηκε σε αυτήν του την απόφαση, καθώς εκτιμά ότι δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα για την πόλη με τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Παράλληλα, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι η εικόνα του δημάρχου Θεσσαλονίκης πριν ένα χρόνο και σήμερα είναι η ημέρα με τη νύχτα. Επιπλέον, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν η Νέα Δημοκρατία στηρίξει τον κ. Ζέρβα ή όχι, θυμίζοντας ότι οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης και Ν. Ταχιάος απέτυχαν να εκλεγούν δήμαρχοι.

Για το γεγονός ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, ο Κώστας Ιακώβου και ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ανέλαβαν θέσεις αντιδημάρχων, ο Γιώργος Ορφανός είπε ότι ουσιαστικά ο δήμαρχος «αγόρασε» την ψήφο τους με αντάλλαγμα την αντιδημαρχία.

Στην ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας ο κ. Ορφανός αναγνώρισε τη θετική στάση της κυβέρνησης στο πρώτο κύμα αλλά για την τωρινή διαχείριση σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχασε λίγο τον έλεγχο» αφήνοντας τα ηνία σε πολλούς.

«Μιλάνε πολλοί για πολλά, ο πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του» συμπλήρωσε.