Skip to main content

Ορφανός: Το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης είναι φιλικό απέναντί μου

Όπως είπε, θα επιδιώξει τη διεύρυνση του κοινωνικού ρόλου του δήμου, ώστε να στηριχθούν πολύτεκνοι, ΑμΕΑ και ασθενέστερες οικονομικά ομάδες

«Είμαι εδώ, στη μάχη αυτή, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα καταλάβουν τη διαφορά. Η ιστορία μου δείχνει την κατεύθυνση που θα έχω ως δήμαρχος. Όταν βάλω ένα στόχο, κάνω, ό,τι μπορώ για να τον πετύχω». Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στη Βεργίνα TV ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σημειώνοντας ότι ως αντίπαλό του βλέπει μόνο τα προβλήματα της πόλης.
 
«Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο με κάθε τρόπο. Αυτό με έκανε να ενδιαφερθώ για τον δήμο, ώστε να αλλάξει εικόνα η πόλη μας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης είναι φιλικό απέναντί μου. Έτσι το αισθάνομαι. Φροντίζω να μη κοροϊδεύω τους πολίτες, αν κάτι υποσχεθώ, θα το κάνω», τόνισε ο Γιώργος Ορφανός.
 
Ο ίδιος σημείωσε ότι στην πρώτη γραμμή βάζει τα θέματα της ασφάλειας, της καθαριότητας και το κυκλοφοριακό, για τα οποία θα αναζητήσει γρήγορα λύσεις με αποφασιστικό τρόπο, ώστε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη την εικόνα που της αξίζει. Υποστήριξε ακόμα ότι θα επιδιώξει τη διεύρυνση του κοινωνικού ρόλου του δήμου, ώστε να στηριχθούν πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.
 
Ο κ. Ορφανός επανέλαβε ότι δεν πήρε εύκολα και αγόγγυστα την απόφαση να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης και ότι τον επηρέασε σε αυτήν η αρνητική και μίζερη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη.

«Σκέφθηκα ότι είναι η ώρα για την πόλη μας, να την κάνουμε πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή. Η πόλη χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας», ανέφερε.
 
Όπως είπε, για τη σκέψη του να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης συζήτησε με στελέχη της ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

«Η Νέα Δημοκρατία έκανε την επιλογή της. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για την υποψηφιότητά μου. Εγώ απευθύνομαι στους πολίτες και πιστεύω ότι θα δικαιώσουν την επιλογή μου», πρόσθεσε.
 
«Αισιοδοξώ ότι θα γίνω δήμαρχος»

Υπογράμμισε τη βεβαιότητά του ότι θα βρίσκεται στη δυάδα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Με τους πολίτες υπάρχει αγάπη, φιλικότητα, έξω με φωνάζουν Γιώργο. Χρόνια υπηρετώ τους πολίτες και την πόλη. Ως υπουργός Αθλητισμού έκανα περισσότερα από 200 αθλητικά έργα και στήριξα πάνω από 300 συλλόγους. Ως υπουργός Μακεδονίας - Θράκης  προώθησα 300 επενδυτικά προγράμματα. Είμαι άνθρωπος αποφασιστικός, όταν αναλαμβάνω διοίκηση, Αυτό θα εκτιμήσουν οι Θεσσαλονικείς. Θα με ψηφίσει η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών και μεγάλο κομμάτι της κεντροαριστεράς», είπε.
 
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι ποτέ δεν διαχώρισε κάποιον αθλητικό σύλλογο και υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων θα σταθεί στο πλευρό του. «Δε με νοιάζει το χρώμα και ποια ομάδα υποστηρίζει. Θα στηρίξω κάθε καλή προσπάθεια για αθλητισμό που θα σέβεται τον αντίπαλο. Στόχος μου είναι να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο», σημείωσε.
 
Για τον συνδυασμό του ανέφερε ότι μετέχουν άτομα από όλες τις κοινωνικές ομάδες. «Κάποια από αυτούς αποτελούν μέλη κομμάτων, άλλοι είναι επιχειρηματίες, επιστήμονες και νέοι άνθρωποι», είπε. Τόνισε ακόμα ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η πόλη και να στραφεί προς το βορρά, τις παρευξείνιες χώρες, όπου ζουν 80 εκατομμύρια άνθρωποι.
 
Υπογράμμισε την πάγια θέση του ότι στόχος του είναι να ενώσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, από τις οποίες, ωστόσο, απέκλεισε τα άκρα.
 
Τέλος, ανέφερε ότι απαιτείται αναδιάρθρωση των γραμμών του ΟΑΣΘ. «Με το μετρό θα απελευθερωθούν δυνάμεις. Θα μπορούμε να έχουμε τις αστικές συγκοινωνίες που χρειαζόμαστε. Χρειάζεται συνεργασία και μάχη. Θα τη δώσουμε», κατέληξε ο Γιώργος Ορφανός.