Skip to main content

Ορφανός:Του χρόνου θα γιορτάσουμε την ημέρα της γυναίκας στο δημαρχείο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι θέλει να καταστήσει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ως σύμβολο για την πόλη.

 «Του χρόνου θα γιορτάσουμε την ημέρα της γυναίκας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η σύζυγος του για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλει να καταστήσει την ημέρα αυτή σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη γιατί «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον και το μέλλον είναι η γυναίκα».

Ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του τόνισε πως η παράταξή του πιστεύει στη γυναίκα. «Αυτά που οι άλλοι τα θεωρούν οράματα και φαντασιώσεις σε μας θα γίνουν πραγματικότητα γιατί πιστεύουμε στη γυναίκα, στηριζόμαστε στη γυναίκα», υπογράμμισε. Ο κ. Ορφανός είχε επισημάνει μάλιστα νωρίτερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως στην πρόταση της παράταξης του, η γυναίκα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε στο τέλος την σύζυγό του Μερόπη αλλά και τις δύο του κόρες του ενώ διάβασε τις ρήσεις γνωστών αντρών που υμνούν το γυναικείο φύλο. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μερόπης Ορφανού, συζύγου του υποψηφίου δημάρχου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα.

Η κ. Ορφανού, ως οικοδέσποινα της βραδιάς, παρουσίασε τις ομιλήτριες κάνοντας λόγο για «διαμαντάκια» της πόλης.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτη η Σίσσυ Χρηστίδου η οποία αναφέρθηκε στα συνεχή μηνύματα που λαμβάνει από κορίτσια και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας. Η γνωστή παρουσιάστρια παρότρυνε τις γυναίκες να βρίσκουν και να ξαναβρίσκουν τη δημιουργικότητά τους, να μην πιέζουν τον εαυτό τους και να κάνουν αυτό που τις γεμίζει.

«Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις», είπε από το βήμα της εκδήλωσης η Βίκυ Ζαχαριάδου Καματάκη, αντιπρόεδρος της MLS Innovation Inc προσθέτοντας πως μοναδικό τροχοπέδη για την επίτευξη των ονείρων μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Κατερίνα Χατζημελετίου, η βραβευμένη γενετήστρια. Η κ. Χατζημελετίου σημείωσε πως ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. «Στα εργαστήρια γίνονται θαύματα», τόνισε η ίδια καλώντας τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί να μην σταματήσουν να πιστεύουν στο όνειρο της μητρότητας.

Τέλος, η παίκτρια του βόλεϊ Εύα Χαντάβα, αναφέρθηκε στα δικά της βιώματα λέγοντας πως χρειάστηκε αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και ταπεινοσύνη για να τακαταφέρει. Η ίδια ευχαρίστησε αυτούς που την πίστεψουν αλλά και αυτούς που δεν την πίστεψαν γιατί αυτοί την έκαναν να πεισμώσει και να γίνει ακόμα καλύτερη. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, αρκετές γυναίκες έκαναν σύντομες παρεμβάσεις με αφορμή τις ρήσεις μεγάλων γυναικών που είχαν αναρτηθεί στον χώρο της αίθουσας του Grand Hotel.