Skip to main content

Οργανισμός Τουρισμού: Η Θεσσαλονίκη στο ετήσιο συνέδριο Γερμανών τουριστικών πρακτόρων

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 450 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου από τα μεγαλύτερα γερμανικά έντυπα.

Στοχευμένη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στο ετήσιο συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων που διεξήχθη από 28 έως 31 Οκτωβρίου στο Costa Navarino, στη Μεσσηνία Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης .

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνεται, παρουσίασε τον προορισμό σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με τη συμμετοχή της «αφρόκρεμας» της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας. Πρόκειται για ένα συνέδριο με μακρά ιστορία, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς να διεκδικούν την φιλοξενία του, όπου οι συμμετέχοντες θεωρούνται διαμορφωτές γνώμης και προώθησης προορισμών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 450 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα μεγαλύτερα γερμανικά έντυπα, με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά λόγω των επιδημιολογικών περιορισμών.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μετά από 71 χρόνια με πρωτοβουλία του ΕΟΤ και με τη συνεργασία του HATTA/FedHATTA.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είχε ενεργή παρουσία καθ'όλη τη διάρκεια των εργασιών του DRV καθώς παρείχε πληροφορίες για τον προορισμό από το δικό του περίπτερο. Επίσης με την προβολή ψηφιακού υλικού σύστησε την πόλη στους Γερμανούς επαγγελματίες, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη να «παίζει» παντού. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε συστηματικά και με συνέπεια. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι».