Skip to main content

«Οργανωμένη μείωση των δρομολογίων Καβάλας-Θάσου»

Το συνδικάτο ναυτεργατών νομού Καβάλας καταγγέλλει την οργανωμένη μείωση δρομολογίων, καθώς και τις συνεχείς περικοπές θέσεων εργασίας στα πλοία
Με ανοιχτή καταγγελία κλιμακώνουν οι ναυτεργάτες του νομού Καβάλας τις πρωτοβουλίες τους κατά της τακτικής των δύο ναυτιλιακών εταιριών (ΑΝΕΘ Α.Ε. και ΝΕΚ), που έχουν την ευθύνη των δρομολογίων μεταξύ Καβάλας – Θάσου.

Το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών νομού Καβάλας καταγγέλλει την οργανωμένη μείωση δρομολογίων από Καβάλα και Κεραμωτή προς Πρίνο και Λιμένα Θάσου, αντίστοιχα, και από τις δύο εταιρίες, καθώς και τις συνεχείς περικοπές θέσεων εργασίας στα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία Καβάλας – Θάσου.

Ακόμα, καταγγέλλεται «εκδικητική απόλυση» μηχανικού – μέλους του σωματείου τους. Οι ναυτεργάτες κρίνουν ως μη ικανοποιητική την πρόσφατη απάντηση της (αρμόδιας για θέματα Ναυτιλίας) υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, όσον αφορά στις μειώσεις δρομολογίων και θέσεων εργασίας, ενώ προαναγγέλλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη, επί σειρά εβδομάδων, η συγκοινωνία μεταξύ Καβάλας – Θάσου γινόταν μετ’ εμποδίων, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην τοπική αγορά.

Η μείωση των δρομολογίων ταυτόχρονα από τις δύο εταιρίες, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών όχι μόνο από τους ναυτεργάτες, αλλά κι από τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας και της Θάσου, καθώς κι από διάφορους φορείς (ιδίως του νησιού).