Skip to main content

Οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη νέο κομμουνιστικό κόμμα

Η «Πρωτοβουλία Διαλόγου» το πρώτο βήμα δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, προκειμένου να συγκροτηθεί το νέο κόμμα

Η ίδρυση της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου» στη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο βήμα στελεχών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να οργανωθούν για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος, όπως επισημαίνουν.

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου» προετοίμασαν ένα κείμενο-πρόσκληση και έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή όσων το υπέγραψαν, αλλά και όσων παρακολουθούν την προσπάθεια, αποφάσισαν την ίδρυση της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου».

Αυτή θα συντονίσει τα βήματά της με τις αντίστοιχες στην Αθήνα και άλλες πόλεις και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα στηρίξει και θα αξιοποιήσει την προεργασία που έχει γίνει, προκειμένου να προετοιμάσει τη συμμετοχή της στην πανελλαδική διαδικασία, η οποία προγραμματίζεται για τον επόμενο Μάρτιο.

Σ' αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή «που θα οργανώσει την πλατιά απεύθυνση για τη συνυπογραφή του κειμένου – πρόσκλησης και τη διεύρυνση της προσπάθειας στη Β. Ελλάδα».

Τη μεθεπόμενη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μάλιστα ανοιχτή συνέλευση για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα, ενώ θα εκλεγεί και η αντιπροσωπεία για την πανελλαδική συνέλευση-συνάντηση του Μαρτίου 2020.