Skip to main content

«Οργάνωση και συγκέντρωση με Μπόλονι»

Ο Ντάριο Κρέσιτς τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιώνεται.

Ο Ντάριο Κρέσιτς ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της νίκης στο Ούλεβαλ πιστώνεται στον Λάζλο Μπόλονι.

Ποιες ήταν οι σκέψεις σας όταν μπήκατε στον αγωνιστικό χώρο του Ούλεβαλ; "Κοίταξε, φέτος αρχίσαμε με ένα νέο προπονητή στην ομάδα και κάποιους νέους παίκτες. Δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε όσο θα θέλαμε. Στο ματς με την Βαλερένγκα παίξαμε οργανωμένα, παίξαμε έξυπνα, γιατί γνωρίζαμε ότι απέναντί μας υπήρχε ένας δυνατός αντίπαλος. Είχαμε το μυαλό μας στον αγώνα μέχρι το τέλος και γι' αυτό το ματς κύλησε όπως θέλαμε."

Ποιο ήταν κατά τη γνώμη του σημείο-κλείδι για τη νίκη του ΠΑΟΚ; "Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η Βαλερένγκα ήταν πολύ καλή στις εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ. Εμείς, ανταποκριθήκαμε στο πλάνο αντιμετώπισης των στημένων φάσεων και παράλληλα βγήκαμε και σωστά στην κόντρα, όπως φάνηκε και στο γκολ του Βιεϊρίνια."

Υπάρχει η αίσθηση ότι είστε με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ του Europa League και ότι η ρεβάνς με τους Νορβηγούς έχει τυπικό χαρακτήρα.

"Δεν μπορείς να σκέφτεσαι έτσι. Πρέπει να δώσουμε στον αγώνα της Τούμπας την ίδια σημασία μ' αυτή της αναμέτρησης στο Όσλο. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Μία ομάδα μπορεί να βάλει ένα γκολ και μετά να πάρει ψυχολογία."

Ποιες διαφορές υπάρχουν στην ομάδα σε σχέση με πέρσι;

"Φάνηκε από το πρώτο επίσημο ματς ότι έχουμε οργάνωση και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Τα στοιχεία αυτά έχουν να κάνουν με την έλευση του νέου προπονητή;

"Φυσικά. Σ' αυτό έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η παρουσία του Λάζλο Μπόλονι."

Τι σημαίνει για σένα το γεγονός πώς ο προπονητής σε επέλεξε για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στο πρώτο επίσημο ματς της περιόδου;

"Πέρσι έπαιξα συνολικά 31 ματς. Στην αρχή αγωνιζόμουν συνέχεια. Στο Europa League είχα χάσει ένα ματς μόνο, αυτό με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Από ένα σημείο και μετά, όμως, έμεινα ανενεργός. Αυτό με στεναχώρησε, γιατί δεν με βοήθησε να διεκδικήσω θέση στην Εθνική ομάδα, όπως διαφαινόταν. Είναι λογικό, λοιπόν, να είμαι χαρούμενος που τώρα ο προπονητής με διάλεξε για την αρχική ενδεκάδα και εγώ δεν έχω παρά να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά"

Με δεδομένο ότι πέρσι είχες φθάσεις στο σημείο να συμπεριληφθείς στην καλύτερη ενδεκάδα της φάσης των ομίλων του Europa League, ποιος είναι ο στόχος σου φέτος;

"Στόχος είναι να μείνω σε αυτό το υψηλό επίπεδο, κι αν γίνεται να πάω ακόμη πιο ψηλά, βοηθώντας παράλληλα τον ΠΑΟΚ."

Κλείνοντας, μπορούμε να μιλήσουμε για τους στόχους που θα διεκδικήσει φέτος ο ΠΑΟΚ;

"Το έλεγα και πέρσι. Δεν είναι σωστό για εμάς να λέμε από τώρα ότι πάμε συγκεκριμένα για κάποια πράγματα. Πρέπει να πορευτούμε παιχνίδι με το παιχνίδι και στο τέλος να κάνουμε ταμείο."