Skip to main content

Οργή Άγκυρας για το ψήφισμα-χαστούκι της Ευρωβουλής

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αντέδρασε με έντονο τρόπο στην ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου που προτείνει το πάγωμα των συνομιλιών με την Τουρκία

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε: Ευρωβουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση για πάγωμα των συνομιλιών με Τουρκία

Ειδικότερα, σύμφωνα με το kathimerini.gr, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζωογόνηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, στο πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας βάσει της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ, δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτή η σύσταση, η οποία είναι μονομερής και απέχει πολύ από την αντικειμενικότητα».

Η Άγκυρα σημειώνει ότι «απορρίπτει αυτή την έκθεση που συμπεριλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη δομή διακυβέρνησής μας και τα πολιτικά κόμματα».

Και προσθέσει ότι «βλέπει ως απειλή την αποτελεσματική, προσανατολισμένη προς τη λύση, ανθρωπιστική και επιχειρηματική εξωτερική πολιτική της χώρας μας».

«Επἰσης αντικατοπτρίζει την εντελώς άδικη, μεροληπτική ελληνική και ελληνοκυπριακή θέση για τα ζητήματα του Αιγαίου, Ανατολικής Μεσογείου και Κύπρου. Αυτή η προκατειλημμένη γραφή, βασίζεται σε μονόπλευρες ασυνάρτητες αρμενικές αφηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα του 1915», καταλήγει.

Πηγή: kathimerini.gr