Skip to main content

Οργή αντιπολίτευσης προς Ερντογάν για τον χαρακτηρισμό «τσούλες διαδηλώτριες»

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο» είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Την οργή της αντιπολίτευσης έφεραν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις «τσούλες» διαδηλώτριες.

Βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσαν σήμερα ότι θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο Πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «τσούλες» και «τρομοκράτες».

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν να κρατά το στόμα του κλειστό

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν. Ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνέστησε στον Ερντογάν να κρατά το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου έγραψε, απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν:

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία».