Skip to main content

Οργή Καραμανλή για την ξαφνική απεργία σε τρένα και προαστιακό

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο στο Ρέντη, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Για παρακώλυση συγκοινωνίας και κατάληψη εργασιακού χώρου από μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας ιδιαίτερα ενοχλημένος την αιφνιδιαστική απεργία σε Προαστιακό και τρένα.

«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», είπε ο υπουργός Μεταφορών στον Σκάι και πρόσθεσε: «Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός».

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο στο Ρέντη, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Παράλληλα, υπογράμμιε πως μετά από εντολή του πρωθυπουργού, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο Ρέντη.

«Θέλουμε να στείλουμε καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορεί μια συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους, που θέλουν να εργαστούνε αλλά, το κυριότερο, τους ανθρώπους αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον προαστιακό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, σημειώνοντας πως οι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό στου Ρέντη.

«Η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι καταγγελίες από πολίτες που πήγαν το πρωί στις αποβάθρες του Προαστιακού και των τρένων, αλλά δεν πέρασε ποτέ κανένας συρμός, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να μένουν «ξεκρέμαστοι».