Skip to main content

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή μίνι lockdown στη Χαλκιδική

Η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα καταγγέλλει ομερτά των στελεχών του συστήματος υγείας στη Χαλκιδική για την κατάσταση με τα κρούσματα.

Σφοδρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κυριακή Μάλαμα για την απόφαση να μπει στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη και η εκλογική της περιφέρεια, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

«Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο του lockdown τη Χαλκιδική, επιβάλλοντας αλλοπρόσαλλα μέτρα που κάθε άλλο παρά θα αποκλιμακώσουν την υγειονομική κατάσταση», αναφέρει η κ. Μάλαμα, επισημαίνοντας πως «εδώ και μία εβδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία υπάρχει συρροή κρουσμάτων και ο ΕΟΔΥ δεν στέλνει κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως π.χ. η Συκιά, για την οποία έχουμε καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά, ώστε να διενεργηθούν τεστ για να περιοριστεί η διασπορά στην εκπαιδευτική κοινότητα».  
    
Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως εδώ και έξι μήνες ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει απαγορεύσει στα στελέχη του δημοσίου συστήματος υγείας της Χαλκιδικής να μιλούν δημοσίως για τις ελλείψεις και τα κενά που αντιμετωπίζουν.  

«Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες ο ΕΟΔΥ έχει απαγορεύσει στις κινητές του μονάδες να διενεργούν δωρεάν τεστ σε ανεμβολίαστους πολίτες, με αποτέλεσμα να έχει καταρρεύσει το σύστημα ιχνηλάτησης της διασποράς στην κοινότητα.  

Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση κάνει την ανήξερη για την διασπορά σε βιομηχανικές δραστηριότητες, όπου προκαλείται συνωστισμός.  

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες η κυβέρνηση έχει σταματήσει να χορηγεί δωρεάν self test σε εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το κρίσιμο αυτό εργαλείο αυτοδιάγνωσης», τονίζει στη δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Εμείς καλούμε την κοινωνία της Χαλκιδικής να παραμείνει προσεκτική, ενθαρρύνουμε την διαδικασία εμβολιασμού, την οποία υποθήκευσε η κυβέρνηση για να προωθήσει συγκεκριμένα εταιρικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών και καλούμε τους πολίτες της Χαλκιδικής να στείλουν το μήνυμα του επερχόμενου lockdown στην καταστροφική κυβέρνηση», καταλήγει η Κυριακή Μάλαμα.