Skip to main content

Οργή των τουρκικών ΜΜΕ για τη μάχη δηλώσεων Δένδια - Τσαβούσογλου

Οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας ωστόσο προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις γωνίες και εκθειάζουν τη στάση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εκνευρισμό στα τουρκικά media φαίνεται πως προκάλεσε η αντιπαράθεση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που ακολούθησαν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας ωστόσο προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις γωνίες και εκθειάζουν τη στάση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που -σύμφωνα με όσα παρουσιάζουν- «αποστόμωσε» τον Έλληνα ομόλογό του, για τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις κατά της Τουρκίας.

Για «απάντηση – χαστούκι» του Τσαβούσογλου στον Δένδια, κάνει λόγο η Σαμπάχ, σχολιάζοντας πως η απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, «πλημμύρισε» τα social media.

«Ο Δένδιας βρυχάται στο twitter», γράφει η Γενί Ακίτ, αναφερόμενη στις αναρτήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, «Ο Νίκος Δένδιας προχώρησε σ’ αβάσιμες δηλώσεις κατά της Τουρκίας και δέχθηκε την σκληρή αντίδραση του Τσαβούσογλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γενί Σαφάκ, που είδε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να «πιάνει το πληκτρολόγιο του κινητού του» προκειμένου να σχολιάσει στο Twitter, μετά την … «αντίδραση» Τσαβούσογλου.

«Σκάνδαλο από Δένδια σε μια φιλική συνάντηση» σχολιάζει η Χουριέτ, συμπληρώνοντας: «Δυστυχώς, δεν αλλάζει η Ελλάδα».