Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ

Η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση «πληροφορίες» δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση, τονίζει η κ. Σακελλαροπούλου.

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου μετά τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψης της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου για την υπόθεση των δώρων σε εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους (δείτε εδώ).

Η πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους. Η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση “πληροφορίες”, ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση.

Ανεξάρτητα από αυτό, σε μέρος αυτών των δημοσιευμάτων περιέχονται ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το Δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ