Skip to main content

Οριακή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης - Στο +171% η Αττική

Το ποσοστό του ρυθμού έκκρισης του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης κυμαίνεται στο -21% αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη.

Μικρή μείωση καταγράφεται στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων την τελευταία εβδομάδα για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2, το οποίο λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Το ποσοστό του ρυθμού έκκρισης του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη κυμαίνεται στο -21%. Οριακές μεταβολές σημειώνονται και στην Πάτρα (-30%) και στα Χανιά (+16%), ενώ σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στις πόλεις της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η μείωσητου ιικού φορτίου στα λύματα κυμαίνεται από -10% έως +7%. Αντίθετα, σημαντικά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο (+120%), στην Περιφέρεια Αττικής (+171%) και στον Άγιο Νικόλαο (+360%), με το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ρέθυμνο να επανέρχεται σε πρότερα υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, τα αποτελέσματα αφορούν την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021, όπου παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 8 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο ΕπιδημιολογίαςΛυμάτων του ΕΟΔΥ.