Skip to main content

Οριοθετήθηκαν τα δύο πύρινα μέτωπα σε Χαλκιδική και Κιλκίς

Οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Χαλκιδική και το Κιλκίς από το μεσημέρι έχουν πλέον οριοθετηθεί από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι σήμερα στην Τορώνη Χαλκιδικής και στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Στην Τορώνη, στις 21:35, ενεργούσαν 57 πυροσβεστές, 2 πεζοποπόρα τμήματα και 20 οχήματα. Τις προηγούμενες ώρες ενεργούσε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, όπως και αεροσκάφος τύπου Canadair, τα οποία, εφόσον χρειαστεί, θα συνεχίσουν τις ρίψεις νερού το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και πλέον έχει οριοθετηθεί.

Η φωτιά στη Χαλκιδική καίει δασικές εκτάσεις, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Σάντα ενεργούν 35 πυροσβέστες μαζί με ένα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα. Στη μάχη της κατάσβεσης είχε ριχτεί και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που αποσύρθηκε λόγω της ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα της πυρκαγιάς στο Κιλκίς είναι καλή και έχει οριοθετηθεί. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση.