Skip to main content

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κύθηρα - Σε ύφεση στη Σάμο

Τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έχουν αποχωρήσει προσωρινά, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης με 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες.

Οριοθετήθηκε από την πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έχουν αποχωρήσει προσωρινά, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης με 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, στη Σάμο, σε ύφεση είναι την Κυριακή οι τελευταίες μικρές αναζωπυρώσεις στην καμένη έκταση. Τα τρία ελικόπτερα που επιχειρούσαν το πρωί αποχώρησαν, ενώ οι επίγειες δυνάμεις - πυροσβέστες κι εθελοντές - είναι ακόμα στην περιοχή, πίσω από τις ανεμογεννήτριες Πυθαγορείου, εκεί όπου έφθασε χθες η φωτιά, που ξεκίνησε από τον Μεσόκαμπο.

Πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, σε αγροτοδασική έκταση στη Νέα Κίο Αργολίδας, καθώς και σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στην Αττική.