Skip to main content

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Βίλια - Ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση

Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 461 πυροσβέστες, 166 οχήματα καθώς και εναέρια μέσα, ενώ συνδρομή παρέχει ο Στρατός, εθελοντές και αυτοδιοίκηση

Οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση, για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ (μηχανοκίνητο τμήμα), καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά με το φως του ήλιου 18 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 3 της Αεροπορίας Στρατού, ενός από τα Αραβικά Εμιράτα και 3 ως συντονιστικών, καθώς και 10 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο (19:00) εκδηλώθηκαν στη χώρα 41 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσής τους συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος ανά τη χώρα και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς και αύριο, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές.