Skip to main content

Οριστικά άκυρες οι αποφάσεις για τραπεζάκια σε Νέα Παραλία-Αγ. Σοφίας

H αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης απέρριψε τις προσφυγές του δήμου Θεσσαλονίκης κατά της πρώτης απόφασής της.

Στην ομόφωνη απόρριψη των δύο προσφυγών του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων στην Αγίας Σοφίας, καθώς και στην εκμίσθωση ακινήτων και στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ).

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΜΘ είχε ακυρώσει τις κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου, με βασική αιτιολογία την έλλειψη της εκ του νόμου απαιτούμενης γι’ αυτές τις περιπτώσεις απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου (δείτε εδώ).

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στην αρμόδια επιτροπή (άρθ. 152).

Διαβάστε όλη την απόφαση εδώ.

Την απόφαση της οριστικής ακύρωσης των αποφάσεων του Δήμου σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολιτευόμενης παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης, κάνοντας λόγο, σε ανάρτησή του στο Facebook, για αλαζονεία και άγνοια.

«Πριν ένα μήνα είχα επισημάνει ότι η Διοίκηση έλαβε αποφάσεις για τραπεζοκαθίσματα σε Νέα Παραλία και Αγ. Σοφίας, χωρίς τις απαιτούμενες πλειοψηφίες.
Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης τις ακύρωσε. Ο Δήμος άσκησε προσφυγές.
Η επιτροπή του άρθ. 152 απέρριψε και τις 2 προσφυγές. Οι αποφάσεις στη Διαύγεια.
Γυρίσαμε μετά από ώρες συνεδριάσεων, μετά από χιλιάδες έγγραφα στο σημείο ΜΗΔΕΝ. ΓΙΑΤΙ?
Η αλαζονεία και η άγνοια, είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι.
Κρίμα για την Θεσσαλονίκη», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Κυριζίδης.