Skip to main content

Οριστικά στην ΕΡΤ ο ΠΑΟΚ με 22,5 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια

Εξέπνευσε η προθεσμία απάντησης της προσφοράς από τη NOVA και ο Δικέφαλος του Βορρά αλλάζει, πλέον, τηλεοπτική στέγη έως το 2022

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον ο ΠΑΟΚ αλλάζει τηλεοπτική στέγη, καθώς τα παιγνίδια των νταμπλούχων θα δείχνει για την επόμενη τριετία η ΕΡΤ.

Όπως τονίζουν πηγές του Δικεφάλου, χθες τα μεσάνυχτα εξέπνευσε η προθεσμία που είχε το συνδρομητικό να ισοφαρίσει την προσφορά της κρατικής τηλεόρασης.

Η NOVA με διαρροές της τόνιζε πως έχει δικαίωμα να απαντήσει στην προσφορά της ΕΡΤ μέχρι τις 9 Ιουλίου, ωστόσο από τον ΠΑΟΚ ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η προθεσμία που, βάσει συμβολαίου, είχε η NOVA για να καταθέσει ισόποση προσφορά με εκείνη της ΕΡΤ εξέπνευσε. Η πρόταση της ΕΡΤ κατατέθηκε στις 18.06 κι αμέσως κοινοποιήθηκε στη Nova, όπως προβλεπόταν. Επομένως, οι δέκα εργάσιμες που είχε στη διάθεσή της η Nova έληξαν πριν από λίγο κι ο ΠΑΟΚ είναι ελεύθερος να υπογράψει με την ΕΡΤ».

Η κρατική τηλεόραση είχε καταθέσει πρόταση ύψους 7.500.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να εξασφαλίσει την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του Δικεφάλου με ορίζοντα συμφωνίας τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, ως όφειλε βάσει συμβολαίου, το συνδρομητικό κανάλι είχε το δικαίωμα της τελικής πρότασης.

Κοινώς, η Nova είχε το δικαίωμα να «ματσάρει» την προσφορά οποιουδήποτε σταθμού, στην εν λόγω περίπτωση του κρατικού, καταθέτοντας ισόποση προσφορά, κάτι που θα σήμαινε πως θα κρατούσε αυτομάτως τον ΠΑΟΚ στις τάξεις της.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι και την Τετάρτη στις 12 το βράδυ, όταν και εξέπνευσε η προθεσμία που είχε το συνδρομητικό κανάλι, με τον ΠΑΟΚ να μετακομίζει εν τέλει στην ΕΡΤ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εκείνο που απομένει στην παρούσα φάση είναι η υπογραφή των συμβολαίων ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την κρατική τηλεόραση να ενισχύεται δυναμικά, αποκτώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα των νταμπλούχων Ελλάδος.