Skip to main content

Ορίστηκαν εκπρόσωποι για το νέο γήπεδο του Άρη - Άμεσα νέα τεχνική συνάντηση

Συμφωνήθηκε μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για αυτό και σε 15-20 μέρες θα υπάρξει νέα τεχνική συνάντηση

Με χαμόγελα αποχώρησαν οι άνθρωποι του Άρη έπειτα από την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Αυγούστου, ανάμεσα σε παράγοντες του Άρη, Πολιτεία, τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας και την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με θέμα συζήτησης το νέο γήπεδο του Άρη.

Διαβάστε ακόμη: Τριμμάτης για το νέο γήπεδο του Άρη: Έρχονται ουσιαστικές εξελίξεις

Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε περίπου μία ώρα και σε αυτή έλαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κάθε πλευρά, μάλιστα, όρισε συγκεκριμένους εκπροσώπους που θα τρέξουν την υπόθεση. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, τον Άρη ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης και ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Νικόλαος Τριμμάτης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και οι αντιπεριφερειάρχες Πάρις Μπίλιας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, τον δήμο Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης και τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για αυτό και σε 15-20 μέρες θα υπάρξει νέα τεχνική συνάντηση. Από τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, είναι η μεταφορά της έκτασης του ΟΑΕΔ στην Πολιτεία και εν συνεχεία αυτή να μεταβιβαστεί στον Άρη, να ξεκαθαριστούν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τον χώρο του νέου γηπέδου και εκείνες ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και ενδεχομένως να δημιουργηθεί και ένας χώρος που θα λειτουργεί ως μουσείο για τον Άρη και, τέλος, να γίνουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις από πλευράς Κυβέρνησης για την αλλαγή χρήσης του Χαριλάου.

Διαβάστε ακόμη: Καλαφάτης: Να αποκτήσει ο Άρης νέο σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών ανατέθηκε στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.