Skip to main content

Οριστική διακοπή της Euroleague πρότεινε ο Μπερτομέου!

Η εισήγηση του σήμερα του ισχυρού άνδρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη ήταν υπέρ ενός οριστικού «λουκέτου» στη σεζόν

Την οριστική διακοπή της σεζόν, λόγω των κινδύνων από την πανδημία του κορωνοϊού, πρότεινε ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, στην κρίσιμη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις 11 ομάδες μετόχους που έχουν συμβόλαιο τύπου Α, στη διοργάνωση.

Αν και ο ισχυρός άνδρας της Euroleague είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τους παίκτες στη σύσκεψη με τους 18 αρχηγούς των ισάριθμων ομάδων το περασμένο Σάββατο (23/5), η εισήγησή του σήμερα ήταν υπέρ ενός οριστικού «λουκέτου» στη σεζόν.

Ίσως, ο Μπερτομέου να επηρεάστηκε και από την επιστολή της Ένωσης Παικτών στις ομάδες με την οποία οι πρωταγωνιστές στο παρκέ ζητούσαν το πρόωρο τέλος της σεζόν για λόγους υγείας και κίνδυνο τραυματισμών μετά από δίμηνη απραξία.

Για όλα όσα θα αποφασιστούν σήμερα στο Συμβούλιο των μετόχων, ο Τζόρντι Μπερτομέου, θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου, η οποία θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Η σεζόν στη Euroleague είχε διακοπεί στις 13/3 λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορoνοϊού.

Από ελληνικής πλευράς, τον Παναθηναϊκό εκπροσωπούν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ τον Ολυμπιακό οι Γιώργος Σκινδήλιας και Νίκος Λεπενιώτης.

Μία από τις προτάσεις που φαινόταν ως επικρατέστερη σε περίπτωση που αποφασιζόταν η συνέχιση της σεζόν είναι να διεξαχθούν οι εναπομείνασες αγωνιστικές και final-8 (αντί πλέι οφ και φάιναλ φορ) σε μία ευρωπαϊκή πόλη.