Skip to main content

Έπεσαν οι υπογραφές με Royal Sugar για τα δύο εργοστάσια της EBZ

Ξεπεράστηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες και πλέον η Royal Sugar αναλαμβάνει τη λειτουργία των δύο εργοστασίων για τους επόμενους 28 μήνες.

Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τη Royal Sugar για τη μίσθωση και λειτουργία των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ, σε Πλατύ και Σέρρες, όπως είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή η Voria.gr (δείτε εδώ).

Μετά από ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων των εμπλεκομένων μερών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ξεπεράστηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες και πλέον η Royal Sugar αναλαμβάνει τη λειτουργία των δύο εργοστασίων για τους επόμενους 28 μήνες, έχοντας εξασφαλίσει το δικαίωμα του προτιμητέου αγοραστή.

Νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, είχε αποφασίσει ομόφωνα την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των δύο προαναφερθέντων εργοστασίων με την κοινοπραξία Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, που με τη σειρά της θα τα μισθώσει στη Royal Sugar, έναντι τιμήματος 490.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που οδηγεί σε νέα εποχή την ελληνική ζάχαρη, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή της ζάχαρης στην Ελλάδα θα γίνεται από μία ιδιωτική εταιρεία.

«Mεγάλη επιτυχία για την χώρα και την κυβέρνηση» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ολοκλήρση της συμφωνίας.

 

«Επιτεύχθη συμφωνία της ΕΒΖ, της Πειραιώς, της Συν. Τράπεζας Κ. Μακεδονίας και της εταιρίας Royal Sugar που διασώζει την παραγωγή τεύτλων και βάζει άμεσα σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Πλατύ», συμπλήρωσε μετά τις υπογραφές ο κ. Γεωργιάδης.