Skip to main content

Κλειστά δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 27 Νοεμβρίου

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών έως τις 27 Νοεμβρίου. Ανακοινώθηκε επίσημα

Την αναστολή λειτουργίας από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η κυβέρνηση.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παπούδες - γιαγιάδες, δασκάλους.

«Σύμφωνα με την επιτροπή. η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων. Επίσης, προέχει η δημόσια υγεία», σημείωσε ο υπουργός, αναφέροντας πάντως, πως τα σχολεία και τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελε η κυβέρνηση να κλείσει.

Στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κατανοούμε απόλυτα την αναστάτωση που προκαλεί στην καθημερινότητα κάθε νέο μέτρο που ανακοινώνεται, πόσο μάλλον όταν αφορά έναν τόσο ευρύ και ευαίσθητο πληθυσμό, όπως ο μαθητικός. Και, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία», τόνισε η υπουργός.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, πρόκειται για μέτρα αναγκαία, για μέτρα προληπτικά, για μέτρα προσωρινά, που λαμβάνονται προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να προστατευθούμε όλοι.