Skip to main content

Οριστικό: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε νοσοκομεία, γηροκομεία και μέσα μεταφοράς

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

Από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την εισήγηση των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.

Υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κυρία Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.