Skip to main content

Οριστικό: Κλειστά το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Από την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται ότι δεν θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καθώς βρίσκονται ήδη σε ειδικό καθεστώς

Με κατεβασμένα ρολά θα παραμείνουν τελικά το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, που βρίσκονται ήδη σε ειδικό καθεστώς – lockdown από την περασμένη Τρίτη.

Μετά το χθεσινό αλαλούμ που επικράτησε για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα κομμωτήρια στους δύο νομούς, σήμερα ξεκαθαρίστηκε οριστικά από την κυβέρνηση ότι θα παραμείνουν κλειστά.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά δείτε εδώ), πηγές από τα την κυβέρνηση και την Πολιτικής Προστασία επιβεβαίωσαν σήμερα ότι τα κομμωτήρια στις νυν γκρι ζώνες δεν θα ενταχθούν στις εξαιρέσεις της υπόλοιπης Ελλάδας και θα παραμείνουν κλειστές το Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο λόγος που δεν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι διότι βρίσκονται ήδη στο ειδικό καθεστώς lockdown και άρα παραμένουν σε ισχύ τα τρέχονται μέτρα του υφιστάμενου ΦΕΚ, ενώ η υπόλοιπη χώρα μπαίνει από αύριο στο καθεστώς του γενικού lockdown η ισχύς και τα μέτρα του οποίου καθορίζονται με άλλο ΦΕΚ.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς χθες είχε ξεκαθαρίσει μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι «όσα κομμωτήρια θα ανοίξουν θα παρανομήσουν».

Το μπάχαλο αυτό που επικράτησε με τον συγκεκριμένο κλάδο, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τον εκνευρισμό του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Θεσσαλονίκης οι εκπρόσωποι του οποίου υποστηρίζουν ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους το Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Κουρέων-Κομμωτών Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι δεν επικράτησε η λογική. «Παρά τις προσπάθειές μας να ανοίξουν τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Νοεμβρίου δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν επικράτησε η λογική. Παρά τις προσπάθειές μας θα παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις για λόγους υγείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.