Skip to main content

Όρκας για Ένινγκ: Από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί

Το μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μπόχουμ σκιαγράφησε το προφίλ του 54χρονου Γερμανού τεχνικού που ανέλαβε πρόσφατα τον Άρη.

Το προφίλ του Μίκαελ Ένινγκ σκιαγράφησε μιλώντας στον ρ/σ «Αrena», ο Χρήστος Όρκας, μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μπόχουμ που έχει συνεργαστεί με τον νέο τεχνικό του Άρη, χαρακτηρίζοντας τον δίκαιο και ειλικρινή ενώ στάθηκε στα όσα μπορεί να προσφέρει στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το στέλεχος της γερμανικής ομάδας:

Για τον Φάνη Γκέκα, τον οποίο και ανακάλυψε: «Δεν τον ήξερε κανείς στην Γερμανία, αλλά καταφέραμε να τον κάνουμε γνωστό και ακόμη τον μνημονεύουν στη Μπόχουμ. Είχε κάνει απίστευτη σεζόν με την ομάδα».

Για το τι είπε στον Μίκαελ Ένινγκ σε πρόσφατη συνομιλία τους: «Ήθελα να του πω μερικά πράγματα για τον Άρη. Του είπα ότι θα πάει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη, του είπα ότι θα δουλέψει σε μια ιστορική ομάδα και θα έχει από πίσω του πολλούς, φανατικούς φιλάθλους».

Για τον Μίκαελ Ένινγκ ως άνθρωπο και επαγγελματία: «Είναι δίκαιος, ειλικρινής και σαν προπονητής, του αρέσει να παίζει επιθετικά. Του αρέσει να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Το 2007 μας είχε πάρει από τη Μπόχουμ τον Ιλκάι Γκουντογκάν, που παίζει τώρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι καλός χαρακτήρας και κερδίζει τους παίκτες. Είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί, θέλει να έχει καλά τα αποδυτήρια και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Θα δει τι παίκτες έχει στον Άρη και θα καταλάβει πώς μπορεί να παίξει η ομάδα. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1, που παίζει και ο Άρης τώρα, αλλά είναι ευέλικτος σε αυτό τον τομέα. Στην τακτική είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν. Δούλευε και στην Γερμανική Ομοσπονδία για τέσσερα χρόνια, στην Κ21 και την Κ19 της Γερμανίας».

Για τις ομάδες που προπόνησε στο παρελθόν: «Έκανε καλή χρονιά στη Βάσας όταν πήγε. Στο Μαγδεβούργο πέρυσι, επίσης έπαιξε καλά, αλλά νομίζω τον προσέλαβαν αργά οι άνθρωποι της ομάδας. Είναι δύσκολη κατηγορία η Β’ Γερμανίας, από τις πιο δυνατές που υπάρχουν. Η ομάδα τελικά δεν κατάφερε να σώσει τη σεζόν, γιατί δεν είχε όσο χρόνο χρειαζόταν ο Μίκαελ Ένινγκ, αλλά έκανε αρκετές νίκες όσο ήταν εκεί. Οπωσδήποτε, αν κάνει καλή πορεία στον Άρη κι αν τον στηρίξει η διοίκηση της ομάδας, θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του και να πάει Ευρώπη την ομάδα».