Skip to main content

Ορκίστηκαν οι Μουζάλας, Μάρδας, Σγουρίδης - Σήμερα το υπουργικό

Ορκίστηκαν το πρωί οι νέοι υπουργοί Μουζάλας, Μάρδας, Σγουρίδης - Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η τελετή ορκωμοσίας του του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του νέου υφυπουργού Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι κ. Μάρδας και Σγουρίδης, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε ο κ. Μουζάλας. Οι τρεις υπουργοί δεν ορκίστηκαν την περασμένη Τετάρτη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, καθώς ο μεν κ. Μουζάλας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο δε κ. Μάρδας ανέμενε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ ο Π. Σγουρίδης τοποθετήθηκε την Πέμπτη στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου.

«Η οικονομική πολιτική της χώρας αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις: την εφαρμογή της συμφωνίας, την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για να απαλύνουμε δύσκολα σημεία της συμφωνίας και το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ», είπε ο κ. Μάρδας μετά το τέλος της ορκωμοσίας, τονίζοντας ότι ειδικά για το αναπτυξιακό, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξαγωγές εκεί θα πρέπει να δοθεί ειδικό βάρος.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών λόγω της σύντομης συνάντησης που είχαν ο ΠτΔ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 11:00 σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.