Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

«ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ» ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μετά τον πολιτικό όρκο, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας χαιρέτισε ένα – ένα τα νέα μέλη της κυβέρνησης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε με πολιτικό όρκο, η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης εμφανίστηκαν ιδιαίτερα χαμογελαστά ενώ, μετά τον πολιτικό όρκο, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε ένα – ένα τα νέα μέλη της κυβέρνησης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος που έδωσαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης. 

Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα, δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία. Οπως είπε στους δημοσιογράφους, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία όπου προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή παράδοσης - παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Γιάννη Μουζάλα στον Δημήτρη Βίτσα  θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι.

Αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, στο νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.


 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ