Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην κατάμεστη από κόσμο θεατρική σκήνη «Σοφία Βέμπο» του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 25 Αυγούστου, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου, των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων των Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης.

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας ξεκίνησε με γνωστές μελωδίες που εκτέλεσε quarteto σαξοφώνων από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου:  Ξενοφώντα Αβράμογλου, Δημήτρη Τσέλιου,  Κώστα Δημητρίου και  Ηλία  Χατζηδημητρίου.  «Είναι αυτονόητη η συγκίνησή μου, γιατί καλούμαι τόσο εγώ για 5η φορά, κάτι που δεν έγινε ποτέ στον τόπο μας από το 1934 μέχρι σήμερα, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, να δώσουμε τον προβλεπόμενο όρκο, πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας για τη νέα περίοδο, από 1.9.2019 μέχρι 31.12.2023. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του Δήμου μας γι’ αυτή την μεγάλη τιμή. Για την αγάπη τους, για την εμπιστοσύνη τους, τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.
    
«Θα αγωνισθούμε με βάση το πρόγραμμα δημοτικής μας δράσης που αναπτύξαμε προεκλογικά. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί αυτόν τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί και έτσι όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε», πρόσθεσε.
    
«Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συνεχίσω να δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου χωρίς διακρίσεις και με τήρηση των αρχών της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του ανθρωπισμού. Με σεβασμό και έμπρακτη αγάπη προς τους πολίτες και την πόλη μας. Ταυτόχρονα με τον αγώνα για τα προβλήματα του δήμου μας θα αγωνισθούμε και για τη Δυτική Θεσ/νικη ευρύτερα και για την αυτοδιοίκηση γενικώτερα. Για την βελτίωση της θεσμικής και οικονομικής της θέσης. Για την ανάκτηση του εδάφους που έχει χαθεί λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ακολούθησε η τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, με την παρουσία των προϊσταμένων και εφημερίων των Ιερών Ναών του Δήμου. Ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Μιχάλης Γεράνης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης κ. Εφραίμ Κυριζίδης και κ. Σωκράτης Δημητριάδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ