Skip to main content

Όσα δεν είδαν οι κάμερες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η είσοδος του Μητσοτάκη από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, όσα είπε με τον Τζιτζικώστα μακριά από τα φλας και η στροφή που έκανε στη βόλτα του.

-Μπορεί να τράβηξε το ενδιαφέρον η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ, όμως ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε στην περιοδεία του στη ΔΕΘ μια ντρίπλα νωρίτερα που θα τη ζήλευε και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Βγαίνοντας από το περίπτερο 13 και ενώ θα κατευθυνόταν στο περίπτερο του ΣΒΒΕ, αντί να πάει ευθεία, έκανε ολόκληρη στροφή αριστερά, κάνοντας πολλούς να απορήσουν. Μπροστά του ήταν το περίπτερο του νέου ομίλου των media του Ιβάν Σαββίδη. Τώρα έκανε την παράκαμψη για να τους αποφύγει, όπως λένε οι κακές γλώσσες ή απλώς είχε χαράξει τη διαδρομή που ακολούθησε, δύσκολο να πει κάποιος...

-Για όσους έψαχναν για τυχόν σύννεφα στις σχέσεις Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα, ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακες... Οι δύο άνδρες διανύουν την καλύτερη περίοδο και μιλούν ο ένας με τα θερμότερα λόγια για τον άλλο. Κάτι που βγαίνει εξάλλου και στις δηλώσεις τους και στον ιδιαίτερα φιλικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει ο πρόεδρος της ΝΔ τον περιφερειάρχη. Πέρα από τις φωτογραφίες και τη γλώσσα του σώματος, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε φέτος να ξεκινήσει την περιοδεία του στη ΔΕΘ από το περίπτερο της Περιφέρειας, από το οποίο δεν έκανε απλώς ένα πέρασμα, με κάποιες κοινότυπες δηλώσεις για τις κάμερες και δέκα φωτογραφίες, αλλά επέλεξε να συνομιλήσει με τον κ. Τζιτζικώστα μακριά από τα φλας και να ανταλλάξουν προβληματισμούς. Τελικά αποδεικνύονται πολύ τακτικοί συνομιλητές οι δύο τους τον τελευταίο καιρό.

-Την έκπληξή του για την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της κυβέρνησης στο θέμα με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό εξέφραζε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα τόνιζε ότι ο φόβος και το κύριο μέλημα όλων πλέον πρέπει να είναι πώς θα αποφευχθεί η διασπορά της ρύπανσης και νοτιότερα. Σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο θλιβερό επεισόδιο αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνησης, απαριθμώντας μια σειρά από λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν.

-Πρώτη φορά αρχηγός κόμματος μπαίνει στη ΔΕΘ από τη νότια πύλη, απέναντι από τη ΧΑΝΘ, σαν απλός επισκέπτης. Όπως και πρώτη φορά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει συνάντηση με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα στα γραφεία της, αλλά στο... πεζοδρόμιο. Στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι κάποιο μήνυμα πιθανώς να ήθελε να περάσει ο κ. Μητσοτάκης. Το σίγουρο είναι πως με το... καλημέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον Τάσο Τζήκα, όσο κι από τον Κυριάκο Ποζρικίδη, ενώ και ο ίδιος συνεχάρη δημοσίως τη διοίκηση της ΔΕΘ για την επιτυχημένη διοργάνωση. Άσε δηλαδή που αν εξαιρέσει κάποιος τον πρόεδρο του εκθεσιακού φορέα, η υπόλοιπη διοίκηση κυριαρχείται από «γαλάζιους»...