Skip to main content

ΟΣΕΘ: Κύριο μέλημα η άμεση εκχώρηση 31 γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕΘ με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη - Το σχόλιο για την απόφαση ΚΑΣ

Συνάντηση ενημέρωσης για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις συγκοινωνίες της πόλης είχε σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Καλογερούδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Τόσκας συνάντησαν τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και συζήτησαν για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στο πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς και τους σχεδιασμούς του ΟΣΕΘ για την εξομάλυνση του προβλήματος των μετακινήσεων των πολιτών αλλά και την επόμενη ημέρα του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κύριο μέλημα των ανθρώπων του ΟΣΕΘ και για το οποίο ενημέρωσαν τον κ. Καϊτεζίδη είναι η άμεση υπογραφή της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την εκχώρηση έργου επιπλέον 25 γραμμών (συνολικά 31 γραμμών) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, κάτι που αφενός θα αλλάξει την καθημερινότητα των μετακινήσεων των επιβατών στις επίμαχες περιοχές, αφετέρου θα δώσει «ανάσα» και στην υπόλοιπη πόλη με την απελευθέρωση οχημάτων που θα διοχετευτούν στον αστικό ιστό.

«Όλα αυτά, μερικές ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ στην Αθήνα στην οποία κλήθηκε ως διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Α.Ε. ο κ. Τόσκας και από το βήμα ανέλυσε την κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, τονίζοντας πως η λύση που πρότεινε (και τελικά υπερψηφίστηκε) η Αττικό Μετρό για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό της Βενιζέλου ώστε να ολοκληρωθεί ένας σύγχρονος σταθμός στην καρδιά της πόλης είναι απαραίτητη για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη την συγκοινωνία που αξίζει ως μια σύγχρονη μεγαλούπολη», καταλήγει η ενημέρωση.