Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
x

ΟΤΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Το επόμενο κρίσιμο ερώτημα που υπάρχει για την Λευκωσία είναι: Πόσες γεωτρήσεις θα γίνουν ακόμα στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου;

Σε μια κίνηση που αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κύπρος τις γεωτρήσεις στα θαλάσσια οικόπεδα της, προχώρησε η κυβέρνηση της Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, μόλις προ ημερών, υιοθετώντας το νορβηγικό μοντέλο, η Κύπρος προχώρησε στη σύσταση Εθνικού Ταμείου Υδρογονανθράκων. Τα έσοδα του θα μοιράζονται ως μπόνους στις μελλοντικές γενιές των Κύπριων επιχειρώντας κατ αυτόν τον τρόπο να θέσει σε νέες βάσεις την υπό σύσταση φιλόδοξη ενεργειακή της βιομηχανία.

Τώρα το επόμενο κρίσιμο ερώτημα που υπάρχει αναφορικά με την τελευταία στην Λευκωσία είναι: Πόσες γεωτρήσεις θα γίνουν ακόμα στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου; Τουλάχιστον πέντε, από τον Σεπτέμβριο και μετά, είναι η απάντηση που δίνεται αρμοδίως.

Κι όλα αυτά ενώ το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας μόλις τώρα ετοιμάζεται να περάσει από την Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για τις έρευνες στο οικόπεδο 4, νοτιοδυτικά της Κρήτης. Leader εκεί είναι η ExxonMobil σε συνεργασία με τις Total και ΕΝΙ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ωστόσο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο..

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ