Skip to main content

Όταν η Λε Πεν συνάντησε τον Σαλβίνι

Ρεσιτάλ αντιευρωπαϊσμού έδωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ΥΠΕΣ μαζί με την πρόεδρο του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού στη Ρώμη

«Η άγρια παγκοσμιοποίηση είναι σε βάρος της Ευρώπης», τόνισε η Μαρίν Λε Πεν στην Ρώμη μετά την συνάντηση που είχε στην έδρα του δεξιού συνδικάτου Ugl με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Στους γνωστούς τόνους της η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού πρόσθεσε ότι «δεν θέλει να πληρώσουν τον λογαριασμό η Ευρώπη και οι πιο φτωχοί πολίτες της».

Ο Ματέο Σαλβίνι από την μεριά του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση της Ευρώπης και τόνισε: «oι γιατρoί έδωσαν το ίδιο φάρμακο επί πέντε χρόνια. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξουμε γιατρό ή φάρμακο». Είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «οι εχθροί της Ευρώπης είναι ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί. Αυτοί προκαλούν φόβο και εργασιακή ανασφάλεια».

Κοινή δράση Σαλβίνι-Λε Πεν για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι «κάθε χώρα της Ένωσης πρέπει να εφαρμόζει την δική της οικονομική πολιτική διότι υπάρχουν ειδικές παραδόσεις, ανάγκες και συνθήκες (…) Χρειάζεται μια διαφορετική Ευρώπη. Όσοι μιλούν για κόστος δανεισμού πρέπει να ξέρουν ότι η Ιταλία δεν θα ξεπουλήσει τις επιχειρήσεις της, ούτε με τις επιθέσεις του σπρεντ» πρόσθεσε ο Σαλβίνι

Τόνισε δε ότι η Ρώμη δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τον νέο προϋπολογισμό της. «Θέλουμε λιγότερους φόρους, περισσότερη εργασία για τους νέους μας και αξιοπρεπή σύνταξη για τους ηλικιωμένους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό η Λέγκα και ο Εθνικός Συναγερμός της Λε Πεν έχουν την ίδια θέση. Θεωρούν δηλαδή ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται νέους μετανάστες διότι «στο τέλος, γίνονται σκλάβοι».

Με την συνάντηση αυτή της Αιώνιας Πόλης ξεκινά η κοινή δράση των δυο αυτών πολιτών δυνάμεων ενόψει των Ευρωεκλογών. Πρόκειται ουσιαστικά για τον κύριο κορμό των εθνικιστικών κομμάτων, που μαζί με τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν αμφισβητούν τις σημερινές ισορροπίες και συμμαχίες στην Ευρώπη και στοχεύουν ανοικτά στην ανατροπή τους.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle