Skip to main content

Όταν η πρόεδρος του «Αγίου Στυλιανού» επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλει ως fake news

Μίλησε για υποτιθέμενα fake news και για αήθεις επιθέσεις, αλλά μετά επιβεβαίωσε λέξη προς λέξη όσα αναφέρονταν στο ρεπορτάζ της Voria.gr

Βγήκε παραπονούμενη στο προχθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» για όσα έγραψα την ημέρα εκείνη σχετικά με τις παραιτήσεις που είχαν υποβληθεί τις προηγούμενες ημέρες στο Ίδρυμα. Η κ. Ιωάννα Σπανού, αφού μίλησε για υποτιθέμενα fake news και για αήθεις επιθέσεις κατά της προσωπικότητάς της, στη συνέχεια επιβεβαίωσε λέξη προς λέξη, όλα όσα ανέφερα στο ρεπορτάζ μου.

Δηλαδή, επιβεβαίωσε ότι τόσο ο κ. Τσιαπακίδης όσο και ο κ. Καρασαββίδης, ο δεύτερος μάλιστα, υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, παραιτήθηκαν από την επιτροπή covid-19 η οποία είχε συσταθεί στον «Άγιο Στυλιανό». Ο δε Καρασαββίδης τα βρόντηξε και από μέλος του δ.σ. του Ιδρύματος.

Η πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης, και μάλιστα το επανέλαβε και προχθές, ότι οι παραιτηθέντες αυτοπροτάθηκαν στην επιτροπή παρότι η ίδια ήταν εκείνη που με την υπογραφή της επικύρωσε τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Τους κατηγόρησε δε, κατ' ουσία, ότι αποδείχθηκαν αποτυχημένοι, καθώς, στο μεταξύ, “22 εργαζόμενοι και νήπια εκτέθηκαν σε κίνδυνο μέσα σε αυτό το διάστημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θελήσω να έχω την ενημέρωση που όταν έγινε γνωστό στην επιτροπή παραιτήθηκαν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Καρασσαβίδης έκανε την παραίτηση του και ως μέλος του ΔΣ”. Είπε, δηλαδή, η κ. Σπανού στο δημοτικό συμβούλιο ό,τι ακριβώς έγραφε και το ρεπορτάζ το οποίο προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει ως fake news.

Και επειδή διέκρινα κάποια μικρή ενόχλησή της σχετικά με το σχόλιό μου ως προς το γλωσσικό ύφος που χρησιμοποιεί, ακόμη και στις γραπτές εισηγήσεις της, παραθέτω εδώ μία, μόνο, σύντομη εισήγηση την οποία έκανε στις 12 Ιανουαρίου προς το δ.σ. του Ιδρύματος. Αντικείμενο ήταν η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του “Αγίου Στυλιανού”. Αναφέρει, λοιπόν, η κ. Σπανού (τη μεταφέρω όπως ακριβώς είναι διατυπωμένη): “Σχετικά με το Θέμα, αφορά τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση σε στοιχεία που θα εξυπηρετήσουν την πρόοδο των εργασιών, με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου, ιδιοκτησίας του ιδρύματος στην περιοχή Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επιχείρημα (σ.σ. εικάζω ότι εννοεί εγχείρημα). Με όραμα την έναρξη αυτού του βιώσιμου μεγάλου έργου και με ορθολογιστική αντίληψη, ξεκινάμε σειρά επικοινωνιών, συναντήσεων και άλλων κινήσεων με παράγοντες του Δήμου, με χρηματικούς, με κατασκευαστικούς κ.ά. ώστε να καταφέρουμε για πρώτη φορά την υλοποίηση αυτού του μοναδικού έργου του Ιδρύματος, εντός της θητείας αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε...