Skip to main content

Όταν η Wall Street Journal προβλέπει για την Ελλάδα

Ένα άρθρο στην WSJ που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι το πρόβλημα του φετινού καλοκαιριού αποτελεί από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Ένα άρθρο στην WSJ (Ευρωπαϊκή έκδοση) που υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι "το" πρόβλημα του φετινού καλοκαιριού» αποτελεί αυτές τις ώρες ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Κι αυτό γιατί είναι γνωστές οι σχέσεις της συγκεκριμένης εφημερίδας με το «βαθύ κράτος» στις ΗΠΑ και εξ αυτού του λόγου η πολύ καλή ενημέρωση που έχει για κρίσιμα ζητήματα ανά τον κόσμο. Το άρθρο μάλιστα επιχειρηματολογεί επ' αυτού, ενώ δημοσιεύεται στην προβεβλημένη τελευταία της σελίδα και αξίζει να προσεχθεί. Για την ιστορία, ως ευρωπαϊκά προβλήματα του φετινού καλοκαιριού η WSJ προσδιορίζει ένα ενδεχόμενο Brexit και τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα. Η Ελλάδα δεν αναφέρεται στην κορυφή της σχετικής πυραμίδας.

Γενικότερα, επί αμερικανικού εδάφους δείχνουν να έχουν ξεκάθαρες απόψεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση της χώρας μας. Είναι ενδεικτική πρόβλεψη Αμερικανού τραπεζίτη για την διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών και ειδικότερα για το θέμα του χρέους: «Θα πάρει χρόνο για να γίνει το deal με το ΔΝΤ, που είναι και το βασικό ζητούμενο». Και σύσταση: «Στη θέση της Ελλάδας, θα φρόντιζα να κλείσω τώρα την αξιολόγηση και να αφήσω για μετά το χρέος...». Το θέμα είναι τι θα κάνει στο τέλος η κυβέρνηση, βεβαίως...