Skip to main content

Όταν ο Ρώσος πρέσβης πάει (όλο και πιο συχνά) στο Μαξίμου

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ είναι ένας επισκέπτης, ο οποίος τελευταία γίνεται ολοένα και πιο τακτικός στο Μέγαρο Μαξίμου

Μπορεί ο αμερικανικός παράγοντας, μέσω του εδώ πρέσβη των ΗΠΑ, να κινείται δραστήρια και σε πολλαπλά ταμπλό, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Αντιθέτως, αν κρίνει κανείς από ψήγματα πληροφόρησης που κατά καιρούς δίνονται στη δημοσιότητα, κινητικότητα υπάρχει κι από διπλωμάτες άλλων χωρών και ειδικότερα από τον Ρώσο. Δηλαδή, από το αντίπαλο δέος.

Σύμφωνα με πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ είναι ένας επισκέπτης, ο οποίος τελευταία γίνεται ολοένα και πιο τακτικός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν εκεί προ δύο ημερών, για να συζητήσει θέματα «γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος». Επισήμως, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, που τρέχει μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά projects – μεταξύ των οποίων και τα ...ενεργειακά και όχι μόνο, που ενδιαφέρουν τους Ρώσους.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι συνήθως, σε αυτές τις συναντήσεις το παρόν δίνει και ο πρωθυπουργός, έστω για λίγο. Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ο κ. Τσίπρας ανοίγει την πόρτα της αίθουσας όπου γίνεται η συνάντηση, χαιρετάει και συμμετέχει για λίγο ή περισσότερο στη συζήτηση, χωρίς ποτέ, τίποτα, να ανακοινώνεται.