Skip to main content

Όταν ξένοι κροίσοι αγοράζουν ξανά ακίνητα στην Ελλάδα

Η ελληνική αγορά ακινήτων φαίνεται να ελκύει ακόμα κι εκείνους τους ξένους επενδυτές που είχαν «ορκιστεί» ότι δεν θα ξανάρθουν στη χώρα μας.

Είναι τόσες πολλές και τόσο μεγάλες οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά ακινήτων, ώστε φαίνεται να ελκύει ακόμα κι εκείνους τους ξένους επενδυτές που είχαν «ορκιστεί» ότι δεν θα ξανάρθουν στη χώρα μας, αλλά φαίνεται ότι πατάνε τον... όρκο τους. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις;

Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις, για τον οποίο, μετά την εμπλοκή του με τη Wind, από την οποία φημολογείται ότι έχασε λεφτά, λίγοι πίστευαν ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να επιστρέψει. Τελικώς, φαίνεται ότι έκαναν λάθος. Ο κ. Σαουίρις λοιπόν φέρεται να απέκτησε δύο πολυτελείς βίλες στη Μύκονο, καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξεως των 11 εκατ. ευρώ. Η μία εξ αυτών, ύψους 6 εκατ. ευρώ, ήταν ημιτελής και ανήκε σε πρώην στέλεχος τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, και η δεύτερη πωλήθηκε από έναν κατασκευαστή ακινήτων.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ίδιος μεγαλοεπιχειρηματίας προχωρά σε  επενδύσεις και στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, το καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο τουριστικό θέρετρο που έχει αναπτύξει στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για επένδυση 220 εκατ. ευρώ.