Skip to main content

Αύξηση 4,7% στα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022

Για ένα τρίμηνο ανάπτυξης που θέτει τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά, έκανε λόγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ τρίμηνο του 2022 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Σύμφωνα με αυτά, οι θετικές επιδόσεις συνεχίζονται με τους κυριότερους λειτουργικούς και οικονομικούς δείκτες να ενισχύονται.

Το διάστημα αυτό καταγράφηκε αύξηση 4,7% στα έσοδα Ομίλου και 8,0% στο προσαρμοσμένο EBITDA (AL) χάρη στην ευνοϊκή βάση σύγκρισης και τις έκτακτες προσαρμογές στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σημειώθηκε ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα: αύξηση εσόδων 4,4% και Προσαρμοσμένου EBITDA (AL) κατά 5,1%, τα έσοδα από υπηρεσίες ήταν αυξημένα κατά 3,6% λόγω της ισχυρής ανάπτυξης σε κινητή (+4,5%), της τηλεόρασης και των θετικών τάσεων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Επιπλέον σημειώθηκε αύξηση κατά 20% των συνδρομητών υπηρεσιών οπτικών ινών, με τη διείσδυση στο 53% και το δίκτυο FTTH ήταν διαθέσιμο σε 634 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο τέλος του Μαρτίου, αύξηση συνδρομητικής βάσης FTTH κατά 14 χιλιάδες στο τρίμηνο.

Ακόμη, οι δραστηριότητες στη Ρουμανία ενισχύθηκαν από μια έκτακτη προσαρμογή και η κερδοφορία υπερδιπλασιάστηκε σε συγκριτική βάση το Α’ τρίμηνο.

«Σε ένα ασταθές περιβάλλον, ιδίως στην Ευρώπη, πετύχαμε ένα ακόμη τρίμηνο ανάπτυξης, που θέτει τις βάσεις για μία επιτυχημένη χρονιά. Τα έσοδα και η κερδοφορία σε επίπεδο Ομίλου αυξήθηκαν σημαντικά», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ και πρόσθεσε: «στην Ελλάδα, τα έσοδά μας ενισχύθηκαν περαιτέρω, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων και των εμπορικών ενεργειών μας. Ανακοινώσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναμένεται να στηρίξουν τις θετικές επιδόσεις, όπως η αναβάθμιση ταχυτήτων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και τα εμπλουτισμένα πακέτα κινητής που προσφέρουν περισσότερη φωνή και δεδομένα στους πελάτες μας».

«Αντιμέτωποι με υψηλότερα κόστη, ιδίως για ενέργεια, και με ένα δυναμικό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα παραμείνουμε σε εγρήγορση προκειμένου να διατηρήσουμε τις καλές μας επιδόσεις, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Διαθέτουμε ταλαντούχους ανθρώπους, ισχυρό brand, πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, σύγχρονες υποδομές και τη σωστή στάση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν το 2022», συμπλήρωσε ο κ. Τσαμάζ.