Skip to main content

ΟΤΕ: Εθελούσια έξοδος για 200 εργαζόμενους το 2010

Eθελούσια έξοδο για 150-200 εργαζομένους δρομολογεί για το 2010 ο ΟΤΕ στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού με την παροχή κινήτρων.
Eθελούσια έξοδο για 150-200 εργαζομένους δρομολογεί για το 2010 ο ΟΤΕ στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού με την παροχή κινήτρων, το οποίο είχε προαναγγείλει σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές το Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα θα αφορά σε εργαζόμενους που συμπληρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στο 2010, ενώ πριν από λίγους μήνες ολοκληρώθηκε και η αποχώρηση των περίπου 600 υπαλλήλων που εκκρεμούσε από το 2005.

Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη ο τότε αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ κ. Ιορδάνης Αϊβάζης είχε τονίσει ότι από την αποχώρηση των περίπου 600 υπαλλήλων, ο όμιλος προσβλέπει σε όφελος 6-7 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Η νέα εθελουσία έξοδος δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν προ τριετίας, καθώς δεν θα συνοδεύεται από πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις αποδοχής των όρων του προγράμματος μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και να  αποχωρήσουν από τον Οργανισμό μέχρι το τέλος του 2010.

Η διοίκηση του ΟΤΕ κοινοποίησε στο προσωπικό μονομερώς (καθώς η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν συνεπέγραψε) το πρόγραμμα της νέας εθελουσίας εξόδου, το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους που:

1) Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2009 θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης αν συμψηφίσουν τις κρατήσεις τους και σε άλλα ταμεία εκτός του ΟΤΕ, αλλά έχουν δικαίωμα χωρίς αυτόν τον συμψηφισμό να παραμείνουν στον ΟΤΕ από 1 έως και 7 χρόνια.

2) Έχουν τουλάχιστον 15ετή πραγματική υπηρεσία στον ΟΤΕ και επιθυμούν να παρατηθούν από την εταιρεία.

Για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται κίνητρα ύψους 15.000 έως 70.000 ευρώ για 1 έως 7 χρόνια αντίστοιχα υπολειπόμενου χρόνου μέχρι την ημερομηνία υποχρεωτικής συνταξιοδότησης λόγω 35ετίας ή ορίου ηλικίας (58 έτη)

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι από την εφαρμογή του προγράμματος αυτού δεν θα προκύψει οικονομική επιβάρυνση του πρώην ταμείου Αρωγής Προσωπικού ΟΤΕ, καθώς προβλέπεται η καταβολή στο Ταμείο από τον ΟΤΕ του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου για τέσσερα χρόνια.