Skip to main content

ΕΒΖ: Παραμένει το πλάνο για μετατάξεις και προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Συνάντηση των εργαζομένων της ΕΒΖ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα. «Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο».

Δεν φαίνεται να έγιναν σοφότεροι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μετά τη χθεσινή, σύντομη, συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε πως καταβάλλεται προσπάθεια για να βρεθεί επενδυτική λύση για την εταιρεία. Μάλιστα όπως είπε, χωρίς βέβαια να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του, το υπουργείο συζητά με δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές και μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται πως θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αναφορικά με την τύχη των εργαζομένων, που βρίσκονται επί μακρόν σε τεντωμένο σχοινί λόγω της ανασφάλειας για την «επόμενη ημέρα» τόσο των ιδίων όσο και της εταιρείας, ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε πως θα ληφθεί μέριμνα μέσω μετάταξης τους σε άλλον φορέα αλλά και ενός προσυνταξιοδιοτικού προγράμματος, που επί του παρόντος είναι άγνωστες οι λεπτομέρειες του. Σημειώνεται πως ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην εταιρεία είναι τα 55.

Όπως λέει στη Voria. gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης «ζητήσαμε τη συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα, αλλά δεν ακούσαμε τίποτε καινούργιο. Τέτοιες συναντήσεις θα επαναληφθούν και στο μέλλον, το ζητούμενο είναι να προκύψει μία συνολική λύση για την εταιρεία».

Στο μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει και αναφορικά με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζητώντας προστασία από τους πιστωτές της ενόψει της κατάθεσης σχεδίου εξυγίανσης στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Κώδικα/άρθρο 106.